top of page

1. strikte dresscode: 

Zonder een strikte dresscode komt een halloweenparty nooit tot zijn recht. Het blijft tenslotte (ook) een verkleedpartijtje voor volwassenen. De dresscode is een aangelegenheid waarvoor de organisator (mede-)verantwoordelijk voor is. Een strikte handhaving is daarom een belangrijke zaak. De organisator zal er dan ook goed aan doen om bijvoorbeeld te kiezen voor een thema of desnoods wiens gasten te voorzien van een idee voor zijn of haar halloweenkostuum. Dat lijkt inderdaad een hoop werk, maar wie een streven heeft, zal daar offers voor moeten brengen. Een halloweenparty waarbij alle gasten verkleed zijn, geeft een extra 'touch' en dat maakt het simpelweg de moeite waard. 

2. versieringen:

Om toch de halloweensfeer er in te krijgen, zult u als organisator wel wat versieringen van stal moeten halen. Het is leuk om helemaal los te gaan op een aantal pompoenen (zie afbeeldingen). Er zijn genoeg instructievideo's op het internet beschikbaar om u stapsgewijs uit te leggen hoe u te werk moet gaan. De uitgesneden pompoenen zullen absoluut een toegevoegde waarde zijn voor uw halloweenparty. U kunt als alternatief ook voor de uitgesneden ananassen kunnen gaan, ingeval het niet meer mogelijk is om pompoenen in huis te halen. Wanneer u in tijdnood zit, maar wel tafeltennisballen, ledlampjes, kleurstiften en wat gereedschap tot uw beschikking hebt, is het fabriceren van 'last-minute' pompoenlampjes zo gepiept. Het versieren van uw locatie maakt uw halloweenparty net even wat feestelijker en draagt bij aan de nodige sfeer. Bovendien zullen de accolades, die u ongetwijfeld tijdens en na het feest zult ontvangen, genoegdoening zijn voor al het werk dat u erin heeft stopt. 

3. eten en drinken: 

Het blijft natuurlijk lastig om uw gasten tijdens uw halloweenparty naar genoegen te blijven voorzien van de nodige hapjes en drankjes. In sommige situaties zullen mensen zeggen 'less is more'. In dit geval echter, kunt u deze overweging terzijde schuiven, omdat niemand op een feest zit te wachten op een leeg glas of een rammelende buik. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u genoeg in huis hebt voor het originele aantal personen, dat u heeft uitgenodigd. In de praktijk betekend dit vaak dat men teveel over houdt, maar met feestjes kunt u beter 'over' dan 'under' gaan. Een leuk drankje om te serveren tijdens je halloweenparty is punch, die u in verschillende kleuren en smaken kunt serveren. Als 'finishing touch' vult u (vóóraf uiteraard) een aantal plastic handschoenen met water (eventueel kleurstof) en stopt deze in de vriezer. Dit is een leuke manier om het halloweenthema wat meer kracht bij te zetten. 

4. muziek: 

Hoewel de 'spooky' geluiden mix in het begin van uw halloweenparty, het zeker goed zal doen, zal de organisator wel het één en ander geregeld moeten hebben qua muziek. Men kan een (semi)professionele dj inhuren, maar met een aangesloten Spotify-account kan al meer dan genoeg werk verzet worden. Zorgt u er in ieder geval voor dat u een afspeellijst heeft voorbereid vóórdat uw halloweenparty begint. Dit zal ongetwijfeld ongemakkelijke momenten voorkomen. U kunt ook vóóraf aan uw gasten vragen of zij u een verzoeknummer willen toesturen. Dit komt wellicht een beetje afgezaagd over, maar op deze manier komt iedereen aan zijn trekken en kan nimmer worden geopperd dat de muziek helemaal niks was. 

4 tips om van Halloween een knalfeest te maken!

Wij hopen dat u de hier opgesomde tips nuttig vindt. Heeft u zelf ook tips voor het organiseren van een halloweenparty? We zouden het zeer op prijs stellen als u deze op onze FB-pagina wilt plaatsen. 

De Gooise Verhuur is een partyverhuurbedrijf dat onder andere glaswerk, bestek, servies, meubilair en partytenten verhuurt. Heeft u een vraag over onze diensten of wilt u een meer informatie over onze producten? Stuur dan ons een bericht naar info@gooise-verhuur.nl. Ook helpen wij u graag telefonisch verder. 

Persoonlijke Service

Deskundig Advies

Uitgebreid Assortiment

035-6289320

bottom of page